Masové kuličky s okurkovou směsí
35 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové maso mleté
 - 1hrstPetržel kudrnka
 - 1hrstPažitka
 - 1hrstKopr čerstvý
 - 4lžíceStrouhanka
 - 1stroužekČesnek
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 250gramůTvaroh měkký
 - 1lžíceOlej olivový
 - 1kusOkurka salátová
 - 1kusCibule
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 5lžicZakysaná smetana
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
51 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Pažitku a petrželku omyjeme, necháme okapat, najemno je nasekáme. Kopr omyjeme a okapaný nakrájíme najemno.
 - 2V míse smícháme mleté vepřové maso, tvaroh, strouhanku, prolisovaný česnek a část nakrájených bylinek. Z masové směsi vytvarujeme malé kuličky a naskládáme je na olejem potřený alobal, rozložený na pečicím plechu. Kuličky pečeme 20 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů.
 - 3Okurky a cibuli oloupeme a nastrouháme na jemné plátky. V pánvi rozehřejeme máslo a okurky s cibulí na něm 10 minut dusíme, potom přimícháme zakysanou smetanu, dochutíme pepřem a solí a přidáme nasekaný kopr. Směs důkladně promícháme a rozdělíme ji na servírovací talíře, posypeme zbylou petrželkou a pažitkou a podáváme s upečenými masovými kuličkami.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.