Bramboráčky plněné zelím a uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboráčky plněné zelím a uzeným masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 48619 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
6 ks | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Majoránka |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
---|---|
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
50 g | Pažitka |
500 g | Uzené maso vařené |
200 ml | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Bramboráčky plněné zelím a uzeným masem | |
100 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 780,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 6,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Majoránka, Sůl, Vejce slepičí, Cibule, Cukr krupice, Kmín celý, Olej slunečnicový, Pažitka, Voda pitná, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Uzené maso vařené, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramboráčky plněné zelím a uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme chvíli odstát, aby se od nastrouhaných brambor oddělila přebytečná voda se škrobem. Pak rozklepneme vejce a přidáme je k nastrouhaným bramborám, přisypeme hladkou mouku, přidáme prolisované stroužky česneku, osolíme, opepříme a přisypeme majoránku. Promícháme v těsto. |
2 | Připravíme pánev, na kterou nalijeme olej. Rozpálíme a smažíme na něm bramboráky. |
3 | Cibuli nasekáme najemno a na zbytku oleje ji osmahneme. Do pánve s cibulí přidáme zelí, ze kterého jsme předtím vymačkali přebytečnou vodu a rozkrájeli na drobnější kousky. Přilijeme vodu, přidáme cukr, kmín a dusíme zelí do zkřehnutí. Zahustíme moukou rozmíchanou v několika lžících vody. |
4 | Uzené maso pokrájíme na kostičky a na druhé pánvi kostičky masa opečeme. Hotové je přidáme k zelí a zlehka promícháme. Směs zelí s uzeným masem poklademe na polovinu bramboráku a přeložíme. Před podáváním posypeme pažitkou. |