Bramborový salát s vejci a ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s vejci a ředkvičkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48625 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice |
2,5 dl | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 ks | Okurky nakládané |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 139,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Ocet vinný, Okurky nakládané, Pažitka, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kmín mletý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Brambory dobře omyjeme a v dostatečném množství osolené vody s kmínem vaříme ve slupce doměkka. Pak je slijeme, necháme mírně zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Nakládané okurky nakrájíme na malé kousky. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pažitku omyjeme a okapanou nasekáme najemno. |
3 | Vejce uvaříme natvrdo, potom je pod studenou vodou zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. |
4 | Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dokřupava osmažíme v pánvi bez oleje. |
5 | V hrnci přivedeme k varu vývar, vsypeme do něj nakrájenou cibuli a kostičky usmažené slaniny, promícháme a dochutíme hořčicí, octem, cukrem, pepřem a solí. Ochucený vývar přidáme k bramborám a promícháme. Pak ještě k bramborám přimícháme nakrájené okurky a podle chuti přilijeme okurkový lák. Bramborový salát necháme alespoň 1 hodinu uležet v chladnu. |
6 | Salát na talířích podáváme s plátky ředkviček a uvařených vajíček, posypaný nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Tento bramborový salát je velmi sytý a můžeme jej podávat jako hlavní chod.