Jednoduchý recept

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48625

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 kg Brambory
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
2,5 dl Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Hořčice
1 kávová lžička Kmín mletý
3 polévková lžíce Ocet vinný
4 ks Okurky nakládané
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
6 ks Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 606kJ
13% Sacharidy 47 g
21% Tuky 16 g
231% Sodík 5 g
30% Bílkoviny 17 g

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami postup přípravy receptu:

1

Brambory dobře omyjeme a v dostatečném množství osolené vody s kmínem vaříme ve slupce doměkka. Pak je slijeme, necháme mírně zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Nakládané okurky nakrájíme na malé kousky. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pažitku omyjeme a okapanou nasekáme najemno.

3

Vejce uvaříme natvrdo, potom je pod studenou vodou zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

4

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dokřupava osmažíme v pánvi bez oleje.

5

V hrnci přivedeme k varu vývar, vsypeme do něj nakrájenou cibuli a kostičky usmažené slaniny, promícháme a dochutíme hořčicí, octem, cukrem, pepřem a solí. Ochucený vývar přidáme k bramborám a promícháme. Pak ještě k bramborám přimícháme nakrájené okurky a podle chuti přilijeme okurkový lák. Bramborový salát necháme alespoň 1 hodinu uležet v chladnu.

6

Salát na talířích podáváme s plátky ředkviček a uvařených vajíček, posypaný nasekanou pažitkou.

Poznámka

Tento bramborový salát je velmi sytý a můžeme jej podávat jako hlavní chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept