Jednoduchý recept

Smažené hruškové plátky s mandlovou smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48631

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
80 g Cukr moučkový
4 ks Hrušky
50 g Mandle
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 673kJ
11% Sacharidy 38 g
36% Tuky 27 g
0% Sodík 1 mg
7% Bílkoviny 4 g

Smažené hruškové plátky s mandlovou smetanou postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme pod studenou vodou, oloupeme a najemno nasekáme.

2

V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme 50 gramů cukru s za stálého míchání smažíme, až cukr zhědne. Pak přisypeme nakrájené mandle, promícháme, odstavíme z ohně a necháme zchladit.

3

Smetanu ušleháme a do šlehačky přimícháme mandle z pánve.

4

Hrušky oloupeme, podélně je rozkrojíme na čtyři díly, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky, které ihned potřeme citronovou šťtávou.

5

V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přimícháme zbylý cukr a plátky hrušek na něm krátce podusíme.

6

Plátky hrušek přendáme na servírovací talíře, přidáme k nim mandlovou - krokantovou - smetanu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept