Pečená jablka v těstíčku s vanilkovou zmrzlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jablka v těstíčku s vanilkovou zmrzlinou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 48644 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
500 g | Jablka |
250 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
5 g | Skořice mletá |
2 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
20 ml | Voda pitná |
120 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 119,6mg |
Draslík | 238,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená jablka v těstíčku s vanilkovou zmrzlinou postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince, půlky jablek posypeme skořící a necháme odležet. |
2 | Mezitím připravíme těsto. Do mísy nasypeme mouku, přimícháme sůl, změklé máslo, vodu, vejce a vypracujeme těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na 1 hodinu do ledničky. |
3 | V dortové formě rozpustíme 100 gramů másla, přisypeme cukr, rozmícháme a necháme zkaramelizovat dozlatova. Do formy vyskládáme hodně natěsno jablka se skořicí. Máme-li někde mezi jablky mezery, ucpeme je kousky odlomených jablek. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut. |
4 | Vyjmeme z trouby, těsto rozválíme na půlcentimetrový plát, jablka ve formě těstem překryjeme, těsto, které přesahuje přes okraje ohneme a vytvoříme silnější okraj. Formu dáme zpět do trouby a pečeme přibližně půl hodiny, dokud těsto nezezlátne. |
5 | Jablka z formy vyklopíme, takže těsto bude vespod a jablka nahoře, rozkrájíme na porce, upravíme na talíře a doplníme kopečkem vanilkové zmrzliny. |