Jednoduchý recept

Diabetická jablka ve vlastní šťávě

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Diabetická jablka ve vlastní šťávě 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48646

Ingredience

3 kg Jablka
0,5 kávová lžička Sacharin

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 818kJ
14% Sacharidy 52 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 4 mg
2% Bílkoviny 1 g

Diabetická jablka ve vlastní šťávě postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme, oloupeme, nakrouháme a ihned rozdělíme do čistých sklenic až po okraj. Důkladně upěchujeme, přebytečnou šťávu můžeme slít. Doplníme umělým sladidlem, zavíčkujeme a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 20 minut.

2

Po vychladnutí uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Diabetická jablka ve vlastní šťávě
Mám v rodině zkušenosti s diabetickým stravováním a takto zavařená jablka dělávám. Jdou připravit taktéž úplně bez sladidla. Na trhu už jsou i jiné druhy sladidel, většinou už přímo smíchám s nakrouhanými jablky a teprve dávám do sklenic. Strouhám na robotu na "hranolkovém" kotouči, ale musím 2 x. Jsou už novější roboty, které připraví kostičky. Doporučuji nepodcenit dobu zavařování, větší sklenice je třeba zavařovat déle než 20 minut.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept