Jednoduchý recept

Jablečný džem s jeřabinami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48647

Ingredience

600 g Cukr krystal
1,5 kg Jablka
1,5 kg Jeřabiny čerstvé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 195kJ
20% Sacharidy 72 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
2% Bílkoviny 1 g

Jablečný džem s jeřabinami postup přípravy receptu:

1

Jablka i jeřabiny omyjeme, otrháme stopky, jablka rozkrojíme a odstraníme jadřince. Obojí vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, rozvaříme doměkka a prolisujeme sítem.

2

Poté přisypeme cukr, promícháme a povaříme do zhoustnutí. Horký džem rozdělíme do sklenic, důkladně uzavřeme a necháme vychladnout. Uložíme na temném a suchém místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept