Jednoduchý recept

Jablečný kompot v kořeněném nálevu

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jablečný kompot v kořeněném nálevu 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48675

Ingredience

1 ks Citrony
600 g Cukr krystal
2 ks Hřebíček
3 kg Jablka
1 ks Skořice celá
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 396kJ
24% Sacharidy 88 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 9 mg
2% Bílkoviny 1 g

Jablečný kompot v kořeněném nálevu postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na čtvrtinky a propláchneme studenou vodou. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Do vroucího nálevu po částech vkládáme jablka, po chvilce vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme do sklenic. Nálev scedíme přes síto do kastrolu, přidáme na kolečka pokrájený citrón, znovu krátce povaříme. Po vychladnutí jím zalijeme jablka.

2

Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Necháme v hrnci vychladnout, poté uložíme na suchém, temném místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 8 minut od bodu varu.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Jablečný kompot v kořeněném nálevu
Letos se nám urodilo opravdu spoustu jablíček a tak každá jejich konzervace nám přijde vhod. Proto děkuji autorovi, za tento v podstatě návod, jak jablíčka zpracovat. Zavaření se podařilo, v zimě se nám kompot bude určitě hodit. Věřím, že budou kompotované jablíčka i chutnat.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept