Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 48695

Ingredience

Omáčka
4 ks Chilli paprička zelená
2 ks Citrony
120 g Cukr palmový
800 g Krab
300 g Maizena - kukuřičný škrob
80 g Máslo čerstvé
2 dl Olej slunečnicový
50 ml Omáčka rybí
100 g Pudink kokosový
6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 730 kcal
Kilojoule 3 056kJ
20% Sacharidy 72 g
40% Tuky 30 g
83% Sodík 2 g
85% Bílkoviny 48 g

Krab po singapursku postup přípravy receptu:

1

Příprava thajské chilli omáčky: Do kastrůlku vlijeme 2 dl vody, přisypeme cukr, zamícháme. Přimícháme na tenké kolečka nakrájené chilli papričky, rybí omáčku, nakonec vmícháme kokosový prášek. Za stálého míchání omáčku přivedeme k varu, povaříme ještě asi tak 5 minut, aby zhoustla. Do husté omáčky vložíme máslo, dobře promícháme a stáhneme z ohně. Když dáme do omáčky máslo, tak už nevaříme. Hotovou omáčku udržujeme teplou.

2

V hrnci přivedeme k varu vodu, do které dáme očištěné kraby a povaříme je 20-25 minut. Uvařené kraby vytáhneme z vody a necháme vychladnout. Kraby osušíme, obalíme v kukuřičné mouce.

3

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a obalené kraby osmažíme. Z pánve je vytáhneme, až budou křupavé a dostanou hnědou barvu.

4

Hotové kraby rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme připravenou teplou omáčku. Ke každé porci přiložíme půlku citronu.

Poznámka

Kraba podáváme jako teplé jídlo. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept