Jednoduchý recept

Zavařené jahody ve vlastní šťávě

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Zavařené jahody ve vlastní šťávě 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48699

Ingredience

150 g Cukr krystal
650 g Jahody zahradní

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 550kJ
9% Sacharidy 33 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 1 g

Zavařené jahody ve vlastní šťávě postup přípravy receptu:

1

Jahody očistíme, propláchneme, necháme okapat, poté je rozdělíme do sklenic, přitom prosypáváme cukrem.

2

Sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout, uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept