Jednoduchý recept

Mořský vlk s rizotem a cuketou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48716

Ingredience

200 g Cuketa
3 g Kari koření
200 g Mořský vlk
90 g Máslo čerstvé
50 g Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
120 g Rýže Arborio
50 g Smetana 16% (pochoutková)
50 g Sýr Parmezán
10 g Sůl
70 ml Víno bílé
50 ml Vývar rybí
150 g Vývar slepičí
1 g Šafrán
50 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 640kJ
8% Sacharidy 30 g
28% Tuky 21 g
69% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Mořský vlk s rizotem a cuketou postup přípravy receptu:

1

Filety z mořského vlka osolíme, opepříme, šalotku nakrájíme nadrobno, parmezán nastrouháme, cuketu nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme filety kůží dolů, zprudka osmahneme, zmírníme oheň, filety obrátíme a zvolna smažíme doměkka. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, zpěníme, přidáme rýži, orestujeme, podlijeme bílým vínem, drůbežím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme šafrán a zvolna vaříme, až se tekutina celá vsákne. Nakonec rýži promícháme s parmezánem.

2

V rendlíku roztavíme 50 gramů másla, přisypeme cuketu, osmahneme, podlijeme rybím vývarem, smetanou, okořeníme pepřem, kari kořením, osolíme a vyvaříme dohusta.

3

Porce ryby upravíme na talíře, doplníme rizotem a ozdobíme cuketovou směsí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept