Jednoduchý recept

Mexické Enchiladas

  • Mexiko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 2 Mexické Enchiladas 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 48717

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Olej olivový
1 ks Paprika červená
220 g Sýr Čedar
4 ks Tortilla
Omáčka
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín římský
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
150 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 829 kcal
Kilojoule 3 470kJ
32% Sacharidy 117 g
40% Tuky 30 g
26% Sodík 515 mg
51% Bílkoviny 29 g

Mexické Enchiladas postup přípravy receptu:

1

Příprava omáčky: V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli 10 minut dozlatova. Přidáme rozmělněný česnek, chilli koření, rajčatový protlak, vodu (nebo vývar) a zvolna povaříme 5 minut. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a římským kmínem.

2

V jiné pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku doměkka.

3

Tortilly rozložíme vedle sebe, každou potřeme lžící omáčky, poklademe směsí cibule a papriky a posypeme nastrouhaným sýrem. Trochu sýru ponecháme na zapékání. Strany těsta přeložíme do středu a tortilly zavineme.

4

Závitky urovnáme do vymaštěného pekáče, přelijeme zbylou omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Pečeme 15 minut ve středně vyhřáté troubě.

5

Enchiladas podáváme jako teplý předkrm.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
4
Skvělý recept