Jednoduchý recept

Sirup z čerstvých jahod

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48724

Ingredience

1,2 kg Cukr krystal
1 kg Jahody zahradní

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 596kJ
44% Sacharidy 160 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Sirup z čerstvých jahod postup přípravy receptu:

1

Zralé jahody očistíme, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Nasypeme do větší sklenice nebo nerezové nádoby, posypeme cukrem a necháme stát, až se cukr zcela rozpustí.

2

Poté celý obsah necháme překapat přes plátno. Čistou šťávu přelijeme do lahví a zavíčkujeme nebo převážeme dvojitým celofánem. Narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 10 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na suchém a temném místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 3 minut od bodu varu. Jahody, které nám zůstanou na plátně, můžeme použít k přípravě džemu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept