Džem z čerstvých jeřabin a jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džem z čerstvých jeřabin a jablek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 48727 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2,5 kg | Cukr krystal |
2 kg | Jablka |
3 kg | Jeřabiny čerstvé |
1 ks | Skořice celá |
7,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 168g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 125,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krystal, Jablka, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jeřabiny čerstvé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Džem z čerstvých jeřabin a jablek postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a na hrubém struhadle nakrouháme. Promícháme s cukrem, přidáme omytou kůru z citronu, skořici a přilijeme vodu. Vaříme cca 10 minut za stálého míchání. |
2 | Jeřabiny očistíme, otrháme a přidáme k jablkům. Společně vaříme dalších cca 10 minut. Citronovou kůru a skořici vyjmeme, horkou marmeládu rozdělíme ihned do skleniček a zavíčkujeme, nebo povážeme celofánem a zalijeme parafínem. Uložíme na chladném a suchém místě. |