Recept

Steak z telecího masa a šťouchané brambory

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 48736

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Citrony
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
70 ml Olej olivový
100 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
600 g Telecí kýta
200 ml Vývar zeleninový
20 g Šalvěj čerstvá
100 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 967 kcal
Kilojoule 4 046kJ
13% Sacharidy 48 g
94% Tuky 71 g
24% Sodík 480 mg
74% Bílkoviny 41 g

Steak z telecího masa a šťouchané brambory postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Jakmile jsou měkké, slijeme z nich vodu a ponecháme je pod poklicí v hrnci.

2

Kýtu z telecího masa rozkrájíme na 4 plátky. Ty mírně rozklepeme paličkou. Osolíme a opepříme a jejich povrch poklademe šalvějí a přiložíme jeden nebo dva plátky parmské šunky.

3

Petrželku nahrubo nasekáme. V mouce lehce obalíme plátky masa, ale oprášíme přebytky mouky, aby na nich nezbyla příliš silná vrstva. Připravíme pánev, na které rozpálíme olej a maso na něm orestujeme. Počkáme, dokud se maso nezbarví z obou stran dozlatova. Přilijeme zeleninový vývar. Do omáčky pak přidáme trochu másla, osolíme a opepříme. Pokapeme citronovou šťávou. Dusíme maso s omáčkou asi 3 minuty pouze na mírném plameni.

4

Brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce. Dáme je do misky, vidličkou rozšťoucháme a zakápneme olivovým olejem. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nasekanou petrželku. Promícháme a podáváme jako přílohu k telecímu steaku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept