Jehněčí maso se špenátovou roládkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso se špenátovou roládkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48740 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
50 ml | Hovězí vývar základní |
320 g | Jehněčí pečeně |
80 g | Kuřecí prsa |
30 g | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Rajčata sušená sterilovaná |
80 g | Smetana 12% (konzumní) |
12 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 ml | Víno červené |
Telecí ledvinky | |
---|---|
20 g | Hořčice Dijonská |
20 g | Hrášek |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Šalotka |
40 g | Smetana 12% (konzumní) |
120 g | Telecí ledviny |
50 ml | Víno červené |
Špenátová roládka | |
20 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka kukuřičná |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Špenát listový čerstvý |
4 g | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
40 g | Těsto filo |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 424,4mg |
Draslík | 768,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Tymián sušený, Vaječný žloutek slepičí, Víno červené, Hrášek, Šalotka, Telecí ledviny, Víno červené, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí pečeně, Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý, Těsto filo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí maso se špenátovou roládkou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, v pánvi rozehřejeme olej a maso vcelku na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Do mixéru vložíme kuřecí maso, přidáme žloutek, smetanu, sušená rajčata, sůl, pepř a rozmixujeme na kaši. Touto kaší potřeme jehněčí maso z jedné strany, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě doměkka. |
2 | Telecí ledvinky očistíme, nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, v rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, zpěníme, přidáme ledvinky, orestujeme, ochutíme hořčicí, podlijeme červeným vínem, částečně vyvaříme, přilijeme smetanu, přisypeme hrášek a podusíme doměkka. |
3 | Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, sůl, pepř a přivedeme k varu. Pomalu přisypáváme kukuřičnou mouku, ihned rozmícháváme, dokud kaše nezhoustne. Odstavíme a necháme vychladnout. Mezitím nasekáme čerstvé špenátové listy najemno, parmezán nastrouháme a spolu se žloutkem vmícháme do kaše. Dobře promícháme, kaši rovnoměrně rozprostřeme na tenké plátky těsta, zabalíme do roládky, potřeme máslem, vložíme do pekáčku a ve vyhřáté troubě krátce zapečeme. |
4 | Na talíře nejprve nalijeme směs z telecích ledvinek, na ni upravíme porce jehněčího masa, doplníme špalíčkem špenátové roládky, v rendlíku na másle osmahneme česnek, podlijeme červeným vínem, hovězím vývarem, vyvaříme dohusta a vzniklou šťávou porce na talířích přelijeme. |