Recept

Tuňák obalovaný podávaný s míchaným salátem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 48741

Ingredience

0,5 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Kapary
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
6 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Rajčata Cherry
300 g Salát hlávkový
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
800 g Tuňák obecný
3 ks Vejce slepičí
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 115kJ
7% Sacharidy 23 g
27% Tuky 20 g
14% Sodík 272 mg
100% Bílkoviny 56 g

Tuňák obalovaný podávaný s míchaným salátem postup přípravy receptu:

1

Kostku tuňáka obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích, nakonec ve strouhance. Přichystáme pánev, na které rozpálíme olej a tuňáka osmažíme. Troubu rozehřejeme na 180 °C, tuňáka položíme na plech a necháme při této teplotě 5 minut dopéci. Když se tuňák rozkrojí, měl by uprostřed být ještě syrový, tak je nejlepší.

2

Cherry rajčátka obalíme v cukru. Nejlepší je, když je máme ještě s větvičkou. Připravíme pánev a na ní rozpálíme olivový olej. Rajčata na ni vložíme a necháme zkaramelizovat. Dosolíme a dopepříme.

3

Omyjeme salát a natrháme na listy, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a kapary. Posypeme cukrem, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a lehce promícháme. Na talíř vedle salátu dáme zkaramelizovaná rajčata. Na plátky pokrájíme tuňáka a klademe ho na listy salátu. Osolíme, opepříme a ještě lehce pokapeme olivovým olejem. Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept