Telecí hřbet s bramborovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí hřbet s bramborovým salátem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 48743 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
20 g | Ančovičky konzervované |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
50 g | Kapary |
2 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1000 g | Telecí plec |
200 g | Tuňák v oleji |
Na omáčku | |
---|---|
200 g | Majonéza |
250 g | Mascarpone |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Víno bílé |
Na salát | |
2 ks | Ančovičky konzervované |
4 ks | Brambory |
2 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
20 g | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 259,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 788,9mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,7mg |
Vitamín E | 7,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Citrony, Olej rostlinný, Sůl, Tuňák v oleji, Majonéza, Víno bílé, Ančovičky konzervované, Brambory, Ocet vinný červený, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kapary, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Telecí plec, Mascarpone, Máslo čerstvé, Kapary, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí hřbet s bramborovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli, posekáme ji nadrobno. Oškrábeme cibuli a celer, nakrájíme na kostičky. Nasekanou cibuli, kostičky mrkve a celeru vložíme do pekáčku. Dále oloupeme stroužky česneku a nasekáme nadrobno. Na kousky nakrájíme ančovičky a tuňáka, přidáme k zelenině v pekáči. Z jednoho citronu oloupeme kůru. Všechno lehce promícháme. Maso z telecího hřbetu natřeme dijonskou hořčicí, osolíme a opepříme. Připravíme pánev, na které rozpálíme olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme. Orestované maso pak vložíme do pekáčku na vrstvu zeleninové směsi. Přilijeme na něj 4 lžíce olivového oleje. Troubu předehřejeme na 180 °C a maso s pekáčkem vložíme dovnitř. 35 minut pečeme. Pak hotové maso odložíme stranou a počkáme, dokud nevychladne. |
2 | Nachystáme omáčku. Do pekáčku, v němž jsme předtím připravovali pečené maso se zeleninou, vložíme k zelenině máslo a přelijeme bílým vínem. Svaříme, dokud se tekutina neodvaří. Pak přendáme do mísy a rozmixujeme. Vložíme k rozmixované směsi majonézu a znovu mixujeme. Pak omáčku přepasírujeme přes připravené sítko. Na závěr do ní přidáme sýr mascarpone a promícháme. Dosolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. |
3 | Připravíme salát. V osolené vodě uvaříme brambory a pak je pokrájíme na kostky, které vsypeme do mísy. Přidáme k ním nasekané kapary, pokrájené ančovičky , na jemno nasekanou šalotku a petrželovou nať, osolíme a opepříme. Vlijeme olivový olej a přidáme vinný ocet. Nakonec promícháme. |
4 | Vychladlé upečené telecí maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovým salátem jako přílohou. Přelijeme studenou omáčkou. Ozdobíme ještě kousky ančoviček, pokapeme olivovým olejem a a opepříme. |