Recept

Pravé italské tiramisu s amaretti

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 49 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 48756

Ingredience

200 g Cukr krupice
400 ml Káva Espresso
400 g Mascarpone
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sušenky Amaretti
5 ks Vejce slepičí
Na těsto na oplatku
100 g Cukr moučkový
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,408 kcal
Kilojoule 5 893kJ
35% Sacharidy 126 g
123% Tuky 92 g
6% Sodík 117 mg
39% Bílkoviny 22 g

Pravé italské tiramisu s amaretti postup přípravy receptu:

1

Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky a bílky. K bílkům v míse přidáme změklé máslo, rozmícháme je, přisypeme cukr a nakonec přidáme mouku. Vše metlou dobře promícháme. Plech vyložíme pečicím papírem, na který natřeme těsto. Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vložíme dovnitř a pečeme 4 minuty. Když oplatku vytáhneme z trouby, hned ji stočíme kolem sklenice, aby se vytvarovala a necháme ji takto úplně vychladnout. Vytvoříme tak korpus.

2

V další misce ušleháme žloutky s cukrem, přidáme k nim smetanu a sýr mascarpone, rozmícháme. Naplníme směs do sifonové láhve a vpustíme do ní plyn ze dvou bombiček. Necháme láhev vychladit. Podrtíme sušenky amaretti a na každý talíř dáme lžíci takto vytvořené drti. Do ní postavíme oplatkový korpus, který z poloviny naplníme směsí vytvořenou v sifonové lahvi. Pak posypeme drtí ze sušenek a vlijeme 2 lžičky espressa a přidáme další část směsi ze sifonu. Opět přidáme drť, kávu a smetanovou směs ze sifonu. Nakonec opět posypeme sušenkovou drtí a pro ozdobu ještě pocukrujeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept