Jednoduchý recept

Hrušky s noky z krupice s mákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48758

Ingredience

30 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Cukr vanilka
2 ks Hrušky
0,5 kávová lžička Hřebíček
25 g Krupice dětská
1 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mák mletý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
50 g Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 772kJ
13% Sacharidy 45 g
33% Tuky 24 g
1% Sodík 12 mg
13% Bílkoviny 8 g

Hrušky s noky z krupice s mákem postup přípravy receptu:

1

Hrušky oloupeme, rozřízneme na délku a odstraníme jádřince.

2

V hrnci smícháme decilitr vody, 20 g cukru, skořici a hřebíček, směs přivedeme k varu. Přidáme nakrájené hrušky a pod pokličkou je dusíme 50 minut na mírném ohni. Během dušení hrušky jednou obrátíme. Pak hrušky i nálev necháme v hrnci zcela vychladnout.

3

V jiném hrnci přivedeme k varu mléko, přimícháme zbylý cukr, přisypeme krupici a mletý mák, promícháme a chvilku vaříme. Pak vypneme oheň, do směsi přimícháme žloutek a máslo a necháme také vychladnout.

4

Před servírováním vždy položíme půlku hrušky důlkem po jádřinci nahoru, pokapeme ji trochou vývaru, dáme na ni kopeček makové směsi a polijeme šlehačkou, ušlehanou s vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept