Recept

Baklažány plněné mletým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 48759

Ingredience

5 g Bazalka
1 ks Cibule
4 ks Lilek
250 g Maso mleté - mix
5 g Oregano sušené
4 g Pepř černý mletý
1 ks Rohlíky bílé
50 g Strouhanka
30 g Sádlo škvařené
20 g Sýr Parmezán
8 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 745kJ
9% Sacharidy 32 g
41% Tuky 31 g
48% Sodík 970 mg
27% Bílkoviny 15 g

Baklažány plněné mletým masem postup přípravy receptu:

1

Baklažány oloupeme, seřízneme vršek a podélně rozpůlíme. Dužninu vydlabeme a rozmixujeme, vložíme do mísy, vydlabané půlky posolíme.

2

Na pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Všechno potom přidáme do mísy k rozmixovanému lilku, přidáme mleté maso, vejce, sůl, koření, prolisovaný česnek, sýr a podle potřeby zahustíme strouhankou.

3

Vzniklou směsí naplníme půlky baklažánů a rozložíme na sádlem vymazaný pekáč a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct na 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept