Jednoduchý recept

Zeleninový košíček se sýrem a liškovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48768

Ingredience

100 g Cibule
50 g Cuketa
50 g Lilek
80 g Lišky čerstvé
1 g Muškátový květ
60 g Máslo čerstvé
40 g Petržel - nať
50 g Rajčata
100 ml Smetana 12% (konzumní)
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
50 g Sýr Čedar
8 g Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 642kJ
3% Sacharidy 10 g
45% Tuky 34 g
47% Sodík 940 mg
26% Bílkoviny 14 g

Zeleninový košíček se sýrem a liškovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Lilek a cuketu nakrájíme na kolečka a překrojíme napůl. Rajčata rozkrojíme, vybereme jádřince a zbytek nakrájíme na proužky, kulaté formičky vymažeme máslem, po obvodu vyskládáme zeleninu, posypeme posekanou petrželkou, vejce rozkvedláme ve smetaně, osolíme, přidáme muškát a vlijeme do formiček asi tak do poloviny, formičky vložíme na vyšší plech, podlijeme vodou, aby voda sahala do poloviny formiček, a v této vodní lázni pečeme při střední teplotě přibližně 25 minut. Necháme vychladnout, vyklopíme z formiček, posypeme čedarem a vrátíme na pět minut do trouby, aby se sýr trochu zapekl.

2

V rendlíku rozehřejeme 40 gramů másla, přisypeme drobně nakrájenou bílou cibuli, osmahneme, přidáme nakrájené lišky a společně smažíme dohněda. Přilijeme řidší smetanu, trochu vody, osolíme a dusíme, až se tekutina z části vyvaří a omáčka zhoustne.

3

Zeleninové košíčky upravíme na talířky a doplníme liškovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept