Jednoduchý recept

Treska vařená se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48769

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
2 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
2 hrst Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
800 g Treska aljašská
1 kávová lžička Tymián sušený
0,2 dl Víno bílé
0,5 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 412kJ
6% Sacharidy 22 g
126% Tuky 95 g
47% Sodík 950 mg
74% Bílkoviny 42 g

Treska vařená se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovu šťávou a necháme 15 minut v chladu uležet.

2

Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na plátky, druhou na jemno. Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat, větší část nasekáme nahrubo, menší část na jemno. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky.

3

Do vývaru v hrnci dáme nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, plátky cibule a bobkový list, přilijeme víno, dochutíme tymiánem, pepřem a solí a pod pokličkou vaříme 15 minut.

4

V misce smícháme jemně nakrájenou cibuli a nať, ocet, olej a hořčici.

5

Uleželé kousky ryby osolíme, opepříme, přidáme k zelenině a vaříme na mírném ohni 5 minut.

6

Uvařené porce ryby dáme na servírovací talíře, obložíme je zeleninou a podáváme se zálivkou, kterou jsme ještě rozředili trochou vývaru z vaření zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept