Treska vařená se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska vařená se zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48769 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
2 hrst | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
0,2 dl | Víno bílé |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 76,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Citronová šťáva, Ocet vinný, Pažitka, Petržel kořen, Sůl, Treska aljašská, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Treska vařená se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovu šťávou a necháme 15 minut v chladu uležet. |
2 | Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na plátky, druhou na jemno. Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat, větší část nasekáme nahrubo, menší část na jemno. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. |
3 | Do vývaru v hrnci dáme nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, plátky cibule a bobkový list, přilijeme víno, dochutíme tymiánem, pepřem a solí a pod pokličkou vaříme 15 minut. |
4 | V misce smícháme jemně nakrájenou cibuli a nať, ocet, olej a hořčici. |
5 | Uleželé kousky ryby osolíme, opepříme, přidáme k zelenině a vaříme na mírném ohni 5 minut. |
6 | Uvařené porce ryby dáme na servírovací talíře, obložíme je zeleninou a podáváme se zálivkou, kterou jsme ještě rozředili trochou vývaru z vaření zeleniny. |