Treska vařená se zeleninou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovu šťávou a necháme 15 minut v chladu uležet.
  • 2
    Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na plátky, druhou na jemno. Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat, větší část nasekáme nahrubo, menší část na jemno. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky.
  • 3
    Do vývaru v hrnci dáme nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, plátky cibule a bobkový list, přilijeme víno, dochutíme tymiánem, pepřem a solí a pod pokličkou vaříme 15 minut.
  • 4
    V misce smícháme jemně nakrájenou cibuli a nať, ocet, olej a hořčici.
  • 5
    Uleželé kousky ryby osolíme, opepříme, přidáme k zelenině a vaříme na mírném ohni 5 minut.
  • 6
    Uvařené porce ryby dáme na servírovací talíře, obložíme je zeleninou a podáváme se zálivkou, kterou jsme ještě rozředili trochou vývaru z vaření zeleniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.