Fazolová polévka s rajčatovým protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s rajčatovým protlakem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48778 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Fazole bílé sterilované |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
70 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 606,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Fazole bílé sterilované, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazolová polévka s rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:
1 | Fazole scedíme, opláchneme pod studenou vodou a dáme vařit v hrnci s přiměřeným množství vody. |
2 | Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Petržel omyjeme a okapanou nakrájíme na kousky. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. |
4 | Do vývaru k fazolím přimícháme rajčatový protlak, dochutíme ho citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí a necháme krátce povařit. Pak přidáme osmaženou cibuli bez tuku a nakrájenou petrželku, případně ještě dochutíme pepřem a solí. |
Poznámka
Podáváme horké s bagetou.