Jednoduchý recept

Fazolová polévka s rajčatovým protlakem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48778

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
200 g Fazole bílé sterilované
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
70 g Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 878kJ
12% Sacharidy 42 g
1% Tuky 1 g
8% Sodík 156 mg
16% Bílkoviny 9 g

Fazolová polévka s rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:

1

Fazole scedíme, opláchneme pod studenou vodou a dáme vařit v hrnci s přiměřeným množství vody.

2

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Petržel omyjeme a okapanou nakrájíme na kousky.

3

V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli.

4

Do vývaru k fazolím přimícháme rajčatový protlak, dochutíme ho citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí a necháme krátce povařit. Pak přidáme osmaženou cibuli bez tuku a nakrájenou petrželku, případně ještě dochutíme pepřem a solí.

Poznámka

Podáváme horké s bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept