Pizza Marinara Ambiente - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza Marinara Ambiente
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48783 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 g | Bazalka |
75 g | Česnek |
60 g | Olej olivový |
60 g | Olej slunečnicový |
4 g | Oregano sušené |
1,2 kg | Passata (drcená rajčata) |
Těsto na pizzu Ambiente [47097] | |
---|---|
150 g | Droždí |
1,4 kg | Mouka pšeničná hladká |
75 g | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 428,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Droždí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pizza Marinara Ambiente postup přípravy receptu:
1 | Těsto na pizzu Ambiente: |
2 | Smícháme hladkou mouku, nejraději italskou 00 caputo, s rozdrobeným čerstvým droždím. Osolíme, přilijeme vodu, dobře promícháme a propracováváme rukama v hladké těsto, které se nesmí lepit na ruce. Podle potřeby přiléváme vodu nebo podsypáváme moukou. |
3 | Těsto necháme aspoň hodinu vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na části (cca 300 g). Z jednotlivých kusů těsta vyválíme bochánky, které necháme přiklopené kynout přes noc. Z těsta pak vyválíme tenké základy pro pizzu. |
4 | Nakynuté bochánky těsta vypracujeme na jednotlivé pizzy. Těsto tvarujeme výhradně rukama, nikdy nepoužíváme váleček. Sterilovaná rajčata propasírujeme přes hrubý cedník a rajčatovou hmotu rozetřeme doprostřed pizzy. Přidáme oloupaný, na tenké plátky nakrájený česnek, celé lístky bazalky, sušené oregano a zakápneme směsí olivového a slunečnicového oleje. |
5 | Pizza by se měla péct 1 minutu v peci rozpálené na 500°C, případně 3 minuty v normální troubě předehřáté na maximum. |
6 | Po vyndání z trouby počkáme asi 20 vteřin, a pak pizzy rozkrájíme. Během této doby těsto natáhne chuť a vůni všech ingrediencí. |