Kmínové brambory s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kmínové brambory s pórkem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48784 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 9,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kmínové brambory s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, omyjeme a osušené nakrájíme na jemné plátky. |
2 | Pórek omyjeme, podélně nařízneme a nakrájíme i s natí na kolečka. |
3 | V pánvi rozehřejeme tuk a brambory na něm 5 minut smažíme. Pak přidáme pórek, přisypeme kmín, opepříme a osolíme, a smažíme ještě 10 minut, až brambory mají zlatavou barvu a jsou měkké. Během smažení je občas obrátíme, aby se usmažily rovnoměrně z obou stran. |
Poznámka
Smažené brambory s pórkem jsou vynikající příloha k zelenině nebo masům.