Recept

Pizza Margherita Ambiente

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 48788

Ingredience

10 g Bazalka
500 g Mozzarella
60 g Olej olivový
60 g Olej slunečnicový
1,2 kg Passata (drcená rajčata)
200 g Sýr Parmezán
Těsto na pizzu Ambiente [47097]
150 g Droždí
1,4 kg Mouka pšeničná hladká
75 g Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 802 kcal
Kilojoule 3 354kJ
30% Sacharidy 108 g
33% Tuky 25 g
188% Sodík 4 g
65% Bílkoviny 36 g

Pizza Margherita Ambiente postup přípravy receptu:

1

Těsto na pizzu Ambiente:

2

Smícháme hladkou mouku, nejraději italskou 00 caputo, s rozdrobeným čerstvým droždím. Osolíme, přilijeme vodu, dobře promícháme a propracováváme rukama v hladké těsto, které se nesmí lepit na ruce. Podle potřeby přiléváme vodu nebo podsypáváme moukou. Těsto necháme aspoň hodinu vykynout.

3

Vykynuté těsto rozdělíme na části po cca 300 g. Z jednotlivých kusů těsta vyválíme bochánky, které necháme přiklopené kynout přes noc. Z těsta pak vyválíme tenké základy pro pizzu.

4

Nakynuté bochánky těsta rozválíme na jednotlivé pizzy. Těsto tvarujeme výhradně rukama, nikdy nepoužíváme váleček. Drcená rajčata propasírujeme přes hrubý cedník a rajčatovou hmotu rozetřeme doprostřed pizzy. Přidáme celé lístky bazalky, a na hrubé kousky nakrájenou mozzarellu, posypeme strouhaným parmezánem a vše pokapeme směsí olivového a slunečnicového oleje.

5

Pizza by se měla péct 1 minutu v peci rozpálené na 500°C, případně 3 minuty v normální troubě vyhřáté na maximum.

6

Po vyndání z trouby počkáme asi 20 vteřin, pak pizzy rozkrájíme. Během této doby těsto natáhne chuť a vůni všech ingrediencí.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept