Pražma s liškami a chřestem
40 min.
Ingredience
- 150mililitrůVoda pitná
 - 1000gramůPražma
 - 200gramůLišky čerstvé
 - 30gramůŠalotka
 - 80gramůChřest zelený
 - 20gramůPórek
 - 30gramůOlej olivový
 - 1kusBylinky čerstvé - svazek
 - 20gramůSůl
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 20gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
539 mg
Cukr
195 mg
Postup přípravy
- 1Lišky nasekáme na malé kousky, šalotku nakrájíme nadrobno, chřest očistíme, bylinky posekáme najemno. Lišky na oleji krátce orestujeme, přisypeme šalotku, osolíme, opepříme, osmahneme, posypeme bylinkami, promícháme a odstavíme.
 - 2Pražmu zbavíme hlavy, vykostíme tak, že oba filety bude držet při sobě ocasní ploutev, rybu naplníme liškovou směsí, svážeme proužky spařeného pórku, osolíme, opepříme, pekáček vymastíme máslem, přiložíme ryby a pečeme ve vyhřáté troubě 8 až 10 minut.
 - 3Chřest 8 minut povaříme ve 100 ml silně osolené vody, scedíme a necháme okapat. Rybu s chřestem upravíme na talíře a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.