Recept

Zelný šumavský knedlík

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 48793

Ingredience

50 dkg Mouka pšeničná hrubá
100 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná
2,2 dl Zakysaná smetana
30 dkg Zelí kysané
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 331kJ
31% Sacharidy 112 g
37% Tuky 27 g
35% Sodík 705 mg
41% Bílkoviny 23 g

Zelný šumavský knedlík postup přípravy receptu:

1

Uzenou prorostlou slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi ji vysmažíme na zlaté škvarky a dáme je mísy i s tukem. Žemle nakrájíme na kostičky a přidáme ke škvarkům. Kysané zelí vymačkáme ze šťávy, pokrájíme ho na na drobné kousky a dáme do mísy k žemlím. Přisypeme 50 dkg hrubé mouky, přidáme 2 vejce, které rozšleháme v zakysané smetaně. Podle potřeby přisypeme mouku, těsto by mělo být tužší.

2

V hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Pomocí rukou vytvoříme malé kulaté knedlíky, vkládáme je do vroucí osolené vody a pomalu je vaříme asi 20 minut. Občas knedlíky promícháme, aby se nám nepřichytily ke dnu. Podáváme horké.

Poznámka

K zelným knedlíkům podáváme kysané zelí a posypeme je vepřovými škvarky. Podle chuti je mastíme sádlem nebo máslem. Výborné jsou i s opraženou strouhankou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept