Losos zapečený se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos zapečený se zelím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48797 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Losos - filety |
120 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2,5 l | Víno bílé |
200 g | Zakysaná smetana |
50 g | Žampiony - sterilované |
350 g | Zelí červené - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 165,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Losos - filety, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana, Žampiony - sterilované, Zelí červené - sterilizované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Losos zapečený se zelím postup přípravy receptu:
1 | Lososa omyjeme, osušíme, potřeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Žampiony propláchneme pod studenou vodou, okapané nakrájíme na malé kousky a promícháme se sterilizovaným zelím. |
2 | Zapékací formu vymažeme máslem, zbytek másla s trochou soli v pánvi osmahneme dozlatova. |
3 | Do formy rozložíme část zelí a žampiony, pokapeme ho citronovou šťávou a na něj položíme třetinu plátků lososa. Ryby potřeme rozpuštěným osoleným máslem, dáme na ně další část zelí, to opět pokapeme citronovou šťávou, na zelí dáme lososa, a tak pokračujeme do vyčerpání surovin. Horní vrstva je z lososa. |
4 | V misce smícháme zakysanou smetanu s vínem a směs nalijeme do zapékací mísy. |
5 | Zapékáme 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů, pak hned rozdělíme na servírovací talíře a podáváme. |