Treska s pomeranči a rukolou

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
11 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rukolu omyjeme, necháme okapat a rozdělíme na servírovací talíře.
  • 2
    V misce z octa, pepře a soli smícháme marinádu, kterou rukolu na talířích pokapeme.
  • 3
    Tresku omyjeme pod studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme.
  • 4
    Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu do misky, druhý oloupeme a příčně nakrájíme na tenké plátky. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme olej, porce ryby na něm prudce osmažíme z obou stran, pak je vyjmeme. zabalíme do alobalu a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
  • 6
    Do vypečené šťávy v pánvi nalijeme pomerančovou šťávu a krátce ji povaříme. Potom metlou postupně vmícháme kousky másla, přidáme nakrájenou bazalku a plátky pomeranče a vše už jen krátce
  • 7
    prohřejeme.
  • 8
    Porce ryby dáme na rukolu, zalijeme omáčkou z pánve, přidáme plátky pomeranče a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.