Jednoduchý recept

Treska s pomeranči a rukolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48799

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 hrst Bazalka
15 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
150 g Rukola
1 špetka Sůl
300 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 366kJ
8% Sacharidy 28 g
15% Tuky 11 g
12% Sodík 245 mg
55% Bílkoviny 31 g

Treska s pomeranči a rukolou postup přípravy receptu:

1

Rukolu omyjeme, necháme okapat a rozdělíme na servírovací talíře.

2

V misce z octa, pepře a soli smícháme marinádu, kterou rukolu na talířích pokapeme.

3

Tresku omyjeme pod studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme.

4

Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu do misky, druhý oloupeme a příčně nakrájíme na tenké plátky. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno.

5

V pánvi rozehřejeme olej, porce ryby na něm prudce osmažíme z obou stran, pak je vyjmeme. zabalíme do alobalu a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.

6

Do vypečené šťávy v pánvi nalijeme pomerančovou šťávu a krátce ji povaříme. Potom metlou postupně vmícháme kousky másla, přidáme nakrájenou bazalku a plátky pomeranče a vše už jen krátce

7

prohřejeme.

8

Porce ryby dáme na rukolu, zalijeme omáčkou z pánve, přidáme plátky pomeranče a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená rýže. Rýže bude mít vynikající chuť, když ji uvaříme v zeleninovém vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept