Treska s pomeranči a rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s pomeranči a rukolou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48799 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 hrst | Bazalka |
15 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
150 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
300 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 64,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Pomeranče, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Treska s pomeranči a rukolou postup přípravy receptu:
1 | Rukolu omyjeme, necháme okapat a rozdělíme na servírovací talíře. |
2 | V misce z octa, pepře a soli smícháme marinádu, kterou rukolu na talířích pokapeme. |
3 | Tresku omyjeme pod studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme. |
4 | Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu do misky, druhý oloupeme a příčně nakrájíme na tenké plátky. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno. |
5 | V pánvi rozehřejeme olej, porce ryby na něm prudce osmažíme z obou stran, pak je vyjmeme. zabalíme do alobalu a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. |
6 | Do vypečené šťávy v pánvi nalijeme pomerančovou šťávu a krátce ji povaříme. Potom metlou postupně vmícháme kousky másla, přidáme nakrájenou bazalku a plátky pomeranče a vše už jen krátce |
7 | prohřejeme. |
8 | Porce ryby dáme na rukolu, zalijeme omáčkou z pánve, přidáme plátky pomeranče a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená rýže. Rýže bude mít vynikající chuť, když ji uvaříme v zeleninovém vývaru.