Vepřová žebírka s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka s jablky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 488 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
320 g | Jablka |
3 g | Kari koření |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Sůl |
120 g | Tuk |
1300 g | Vepřová pečeně |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 404,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 30,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kari koření, Sůl, Tuk, Vepřová pečeně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka s jablky postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni omyjeme, zbavíme části kostí a nasekáme z ní žebírka. Lehce je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme a okořeníme. |
2 | Žebírka opékáme v horkém tuku po obou stranách dozlatova. Spolu s žebírky opékáme omytá, oloupaná a jádřinců zbavená jablka. |
3 | Opečená jablka vyjmeme, žebírka podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
4 | Měkká žebírka vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmažíme dozlatova. Potom zalijeme vodou a povaříme. |
5 | Nakonec žebírka vložíme do šťávy, podle chuti dosolíme a provaříme. |
6 | Jablka vkládáme do šťávy až při podávání. |
Mám ráda kari a taky kombinaci masa s ovocem. Jablek může být klidně i o něco více. Nechala jsem slupku, kousky jablek lépe drží pohromadě, ale někomu může ponechaná slupka vadit. Jinak se může postupovat tak, jak je uvedeno v receptu, já většinou zprudka opeču maso aby se zatáhlo, vyjmu ho, do tuku přidám mouku, chvíli orestuju, přidám vodu a za stálého míchání nechám zavařit. Pak přidám zpět maso a dusím až je měkké. Podle potřeby přidávám po trochách vodu. Doba přípravy se tím zkrátí, více porcí se může dát do pekáčku a dát přikryté do trouby.Jídlo je fajn, dávám palec nahoru.