Recept

Vepřová žebírka s jablky

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřová žebírka s jablky 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 488

Ingredience

320 g Jablka
3 g Kari koření
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Sůl
120 g Tuk
1300 g Vepřová pečeně
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 134kJ
2% Sacharidy 8 g
58% Tuky 43 g
43% Sodík 865 mg
38% Bílkoviny 21 g

Vepřová žebírka s jablky postup přípravy receptu:

1

Vepřovou pečeni omyjeme, zbavíme části kostí a nasekáme z ní žebírka. Lehce je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme a okořeníme.

2

Žebírka opékáme v horkém tuku po obou stranách dozlatova. Spolu s žebírky opékáme omytá, oloupaná a jádřinců zbavená jablka.

3

Opečená jablka vyjmeme, žebírka podlijeme vodou a dusíme doměkka.

4

Měkká žebírka vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmažíme dozlatova. Potom zalijeme vodou a povaříme.

5

Nakonec žebírka vložíme do šťávy, podle chuti dosolíme a provaříme.

6

Jablka vkládáme do šťávy až při podávání.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřová žebírka s jablky
Mám ráda kari a taky kombinaci masa s ovocem. Jablek může být klidně i o něco více. Nechala jsem slupku, kousky jablek lépe drží pohromadě, ale někomu může ponechaná slupka vadit. Jinak se může postupovat tak, jak je uvedeno v receptu, já většinou zprudka opeču maso aby se zatáhlo, vyjmu ho, do tuku přidám mouku, chvíli orestuju, přidám vodu a za stálého míchání nechám zavařit. Pak přidám zpět maso a dusím až je měkké. Podle potřeby přidávám po trochách vodu. Doba přípravy se tím zkrátí, více porcí se může dát do pekáčku a dát přikryté do trouby.Jídlo je fajn, dávám palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept