Domácí ovocné knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 29 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí ovocné knedlíky
Celkový čas: | 29 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 9 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48804 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
300 g | Cukr moučkový |
1 kg | Jahody zahradní |
500 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Sůl |
250 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 109,1mg |
Draslík | 211,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Domácí ovocné knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Do polohrubé mouky nadrobíme tučný tvaroh, přidáme vejce a vše zpracujeme do měkkého, vláčného těsta, které se nelepí na ruce. |
2 | Těsto rozválíme na tenké pláty a rozkrájíme na čtverce. Do každého čtverce vložíme jahodu obalenou v cukru krupici, zabalíme a vyválíme to tvaru knedlíku. |
3 | Knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody, když vyplavou na hladinu, stáhneme plamen a lehce vaříme, přibližně 8 minut. |
4 | Hotové knedlíky vyjmeme drátěnou sběračkou z vody, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem. |
Poznámka
Knedlíky plníme vždy čerstvým ovocem. Kromě jahod to mohou být například meruňky, švestky nebo jablka (podle sezony). Uvařené je můžeme dochutit ještě nastrouhaným perníkem, rozehřátou hořkou čokoládou či zakysanou smetanou, podle vlastní fantazie.