Recept

Domácí ovocné knedlíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 29 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 9 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 48804

Ingredience

100 g Cukr krupice
300 g Cukr moučkový
1 kg Jahody zahradní
400 g Mouka polohrubá
500 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Sůl
250 g Tvaroh tučný
2 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 751 kcal
Kilojoule 3 140kJ
22% Sacharidy 78 g
61% Tuky 46 g
11% Sodík 228 mg
18% Bílkoviny 10 g

Domácí ovocné knedlíky postup přípravy receptu:

1

Do polohrubé mouky nadrobíme tučný tvaroh, přidáme vejce a vše zpracujeme do měkkého, vláčného těsta, které se nelepí na ruce.

2

Těsto rozválíme na tenké pláty a rozkrájíme na čtverce. Do každého čtverce vložíme jahodu obalenou v cukru krupici, zabalíme a vyválíme to tvaru knedlíku.

3

Knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody, když vyplavou na hladinu, stáhneme plamen a lehce vaříme, přibližně 8 minut.

4

Hotové knedlíky vyjmeme drátěnou sběračkou z vody, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem.

Poznámka

Knedlíky plníme vždy čerstvým ovocem. Kromě jahod to mohou být například meruňky, švestky nebo jablka (podle sezony). Uvařené je můžeme dochutit ještě nastrouhaným perníkem, rozehřátou hořkou čokoládou či zakysanou smetanou, podle vlastní fantazie.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept