Jednoduchý recept

Kompotované jeřabiny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48815

Ingredience

500 g Cukr krystal
3 kg Jeřabiny čerstvé
7,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 800kJ
29% Sacharidy 104 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
5% Bílkoviny 3 g

Kompotované jeřabiny postup přípravy receptu:

1

Zralé jeřabiny otrháme, přebereme, omyjeme a krátce ponoříme do vroucí vody. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Vložíme jeřabiny a necháme namáčet do druhého dne.

2

Poté je namačkáme do sklenic, zalijeme roztokem a zavíčkujeme. Narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme při teplotě 80 °C po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu. Čas přípravy je bez doby namáčení - do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept