Jednoduchý recept

Kompot z jeřabin, jablek a hrušek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48816

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kg Cukr krystal
1 kg Hrušky
1 kg Jablka
2 kg Jeřabiny čerstvé
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 783kJ
30% Sacharidy 107 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 9 mg
3% Bílkoviny 2 g

Kompot z jeřabin, jablek a hrušek postup přípravy receptu:

1

Jeřabiny otrháme, přebereme, propláchneme vodou a na sítu necháme okapat. Jablka a hrušky omyjeme, odstraníme jadřince a pokrájíme na čtvrtinky. Krátce ponoříme do vody smíchané s citronovou šťávou, aby nezměnily barvu. Scedíme a střídavě s jeřabinami rozdělíme do sklenic.

2

Cukr rozmícháme v 1,5 l vody, svaříme a necháme vychladnut. Poté nálevem zalijeme ovoce a sklenice uzavřeme. Narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept