Salát z čekanky a dýně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z čekanky a dýně
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48820 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Čekanka |
200 g | Dýně sterilovaná |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 267,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Dýně sterilovaná, Kari koření, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z čekanky a dýně postup přípravy receptu:
1 | Dýni slijeme a necháme v sítu okapat. Petrželku omyjeme a okapanou najemno nasekáme. Čekanku omyjeme a natrháme. |
2 | Dvě třetiny dýně rozmixujeme s olejem, octem, sójovou omáčkou a kari kořením, směs podle chuti opepříme a osolíme a vmícháme do ní nakrájenou petrželku. |
3 | Na servírovací talíře rozdělíme čekanku a zbylou dýni, přelijeme dýňovým dresinkem a podáváme. |