Jednoduchý recept

Rychlý kdoulový kompot

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48826

Ingredience

1 kg Cukr krystal
3 kg Kdoule
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 946kJ
61% Sacharidy 220 g
3% Tuky 2 g
1% Sodík 15 mg
6% Bílkoviny 3 g

Rychlý kdoulový kompot postup přípravy receptu:

1

Kdoule oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Krátce ponoříme do vody ochucené octem, aby nezměnily barvu. Po vyjmutí rozdělíme do sklenic.

2

Mezitím rozmícháme cukr ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme ovoce, sklenice zavíčkujeme a narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 35 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 20 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept