Krůtí roláda plněná špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí roláda plněná špenátem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48829 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
600 g | Krůtí prsa |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
2,5 dl | Voda pitná |
1 dl | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 99,6mg |
Draslík | 954,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Krůtí prsa, Paprika červená, Paprika žlutá, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krůtí roláda plněná špenátem postup přípravy receptu:
1 | Špenát omyjeme ve studené vodě, natrháme na malé kousky a velmi krátce povaříme v osolené vodě. Pak ho slijeme, necháme v sítu pod studenou vodou zchladit a okapat. |
2 | Česnek oloupeme a nasekáme najemno. |
3 | V míse smícháme vychladlý špenát, nakrájený česnek, citronovou šťávu a půl lžičky oleje. |
4 | Krůtí prsa naporcujeme na řízky, omyjeme je, osušíme a naklepeme. Pak na ně rozprostřeme špenátovou směs, zavineme je, opepříme a osolíme. |
5 | Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kousky. Dáme si stranou dvě lžíce oleje a na zbylém množství oleje si v pánvi papriky krátce smažíme, potom je přikryjeme a 15 minut dusíme na středním ohni. V případě potřeby přilijeme zeleninový vývar. |
6 | V druhé pánvi si na zbylých dvou lžicích oleje ze všech stran osmažíme závitky, pak je vyjmeme a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. Do výpeku přimícháme zakysanou smetanu, omáčku necháme přejít varem a podle chuti opepříme a osolíme. |
7 | Závitky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou, přidáme dušené papriky a podáváme. |