Recept

Makrela na toastu s teplým bramborovým salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 48833

Ingredience

1 ks Bageta
6 ks Brambory
4 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Makrela obecná
2 polévková lžíce Olej olivový
6 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 932 kcal
Kilojoule 3 898kJ
34% Sacharidy 122 g
34% Tuky 25 g
63% Sodík 1 g
104% Bílkoviny 59 g

Makrela na toastu s teplým bramborovým salátem postup přípravy receptu:

1

Z čerstvé malé makrely odkrojíme od hlavy podle páteře dva plátky, zbavíme je kostí a na kůži uděláme blízko sebe příčné zářezy, aby se ryba při pečení nekroutila. Na kolečka nakrájíme 4 jarní cibulky, nadrobno větší svazek pažitky.

2

V osolené vodě doměkka uvaříme ve slupce brambory, necháme je mírně vychladnout a nakrájíme je na kostky. Bramborové kostky potom v misce smícháme s cibulkou, pažitkou, citrónovou šťávou a zakysanou smetanou. Osolíme a opepříme podle chuti. Malou bagetu rozkrojíme podél a nasucho opečeme, na obě části pak v silné vrstvě navršíme bramborový salát.

3

Makrelové plátky opékáme v pánvi na olivovém oleji kůží dospod, až je kůže křupavá, po obrácení opékáme z druhé strany ještě několik minut. Opečenou makrelu položíme na opečenou bagetku se salátem.

4

Toast s makrelou servírujeme teplý.

Poznámka

Místo zakysané smetany můžeme použít crème fraîche.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept