Video recept

Rizoto s gorgonzolou, hráškem a fazolemi

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Rizoto s gorgonzolou, hráškem a fazolemi 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 48855

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Fazole bílé sterilované
150 g Hrášek
100 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Roketa
400 g Rýže Arborio
75 g Sýr Gorgonzola
60 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno bílé
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 905 kcal
Kilojoule 3 785kJ
32% Sacharidy 114 g
42% Tuky 32 g
90% Sodík 2 g
49% Bílkoviny 28 g

Rizoto s gorgonzolou, hráškem a fazolemi postup přípravy receptu:

1

Mražený hrášek dáme rozmrazit, a potom ho v malém množství vody dusíme asi 15 minut, až změkne, otevřeme konzervu s fazolemi a zrna před použitím ohřejeme v nálevu.

2

Nadrobno nakrájíme cibuli, 50 g parmezánu nastrouháme, naděláme 10 g parmazánových hoblinek a gorgonzolu nakrájíme na kostičky. Ohřejeme zeleninový vývar.

3

Ve velkém hrnci rozehřejeme 50 g másla, na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, a potom přidáme rýži. Zamícháme a když je rýže dobře obalená máslem, začneme postupně přilévat horký zeleninový vývar. Vždy přidáme 1 naběračku a až když se vývar vstřebá, přidáme další. Často a řádně promícháváme. Asi po 20 minutách by měla být rýže hotová, má být vlhká a zrnka při skusu by měla jen mírně křupnout. V této fázi přilijeme víno a vmícháme fazole, hrášek, strouhaný parmezán a zbylé máslo. Odstavíme z ohně, vmícháme gorgonzolu, podle chuti přisolíme mořskou solí, opepříme a rozdělíme na talíře.

4

Servírujeme ozdobené roketou a parmezánovými hoblinkami.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept