Jednoduchý recept

Čevapčiči s dušenou dýní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48860

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kg Dýně
250 g Hovězí maso mleté
1 hrst Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
250 g Vepřové maso mleté
1 polévková lžíce Voda pitná
1,5 dl Vývar zeleninový
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 529kJ
7% Sacharidy 25 g
24% Tuky 18 g
16% Sodík 316 mg
50% Bílkoviny 28 g

Čevapčiči s dušenou dýní postup přípravy receptu:

1

Kopr opláchneme pod studenou vodou a okapaný nasekáme najemno.

2

Česnek oloupeme a prolisujeme, v míse ho smícháme s mletým masem a 1 lžící vody, směs dochutíme pepřem a solí. Z masového těsta uděláme válečky přibližně 5 cm dlouhé s průměrem 1 cm.

3

Dýni oloupeme, odstraníme semínka a vlákna, dužninu nakrájíme na 5 cm dlouhé a 1 cm silné kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

4

V hrnci rozehřejeme 1/2 oleje a osmažíme na něm nakrájenou dýni a cibuli. Přilijeme vývar, směs dochutíme paprikou, pepřem a solí a pod pokličkou vaříme na mírném ohni 10 minut. Pak ještě dochutíme octem a cukrem, případně pepřem a solí.

5

V pánvi rozehřejeme zbylý olej a při častém obracení na něm usmažíme masové válečky.

6

Porce čevapčiči s dýní rozdělíme na servírovací talíře, dýni posypeme nakrájeným koprem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept