Čevapčiči s dušenou dýní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čevapčiči s dušenou dýní
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48860 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kg | Dýně |
250 g | Hovězí maso mleté |
1 hrst | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Vepřové maso mleté |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
1,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 84,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Dýně, Hovězí maso mleté, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Čevapčiči s dušenou dýní postup přípravy receptu:
1 | Kopr opláchneme pod studenou vodou a okapaný nasekáme najemno. |
2 | Česnek oloupeme a prolisujeme, v míse ho smícháme s mletým masem a 1 lžící vody, směs dochutíme pepřem a solí. Z masového těsta uděláme válečky přibližně 5 cm dlouhé s průměrem 1 cm. |
3 | Dýni oloupeme, odstraníme semínka a vlákna, dužninu nakrájíme na 5 cm dlouhé a 1 cm silné kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. |
4 | V hrnci rozehřejeme 1/2 oleje a osmažíme na něm nakrájenou dýni a cibuli. Přilijeme vývar, směs dochutíme paprikou, pepřem a solí a pod pokličkou vaříme na mírném ohni 10 minut. Pak ještě dochutíme octem a cukrem, případně pepřem a solí. |
5 | V pánvi rozehřejeme zbylý olej a při častém obracení na něm usmažíme masové válečky. |
6 | Porce čevapčiči s dýní rozdělíme na servírovací talíře, dýni posypeme nakrájeným koprem a podáváme. |