Polévka s kapustou a jehněčím masem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
27 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek a cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Kapustu omyjeme a odřízneme z ní tuhý střed, odstraníme vnější listy a vnitřní světlé listy nakrájíme. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme olej, kousky masa na něm prudce ze všech stran osmažíme, a poté je z pánve vyndáme.
  • 4
    Ve výpeku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, potom přidáme kapustu s bramborami a vše za stálého míchání osmažíme.
  • 5
    K osmažené zelenině v pánvi přimícháme kari koření a maso, přilijeme vývar a dochutíme novým kořením, pepřem a solí. Polévku vaříme na středním ohni 30 minut, během vaření občas zamícháme.
  • 6
    Po 30 minutách do polévky přimícháme jogurt, znovu ji dochutíme, promícháme a necháme prohřát.
  • 7
    Na porce na talířích dáme 1 lžíci jogurtu, poprášíme mletým kari kořením a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.