Hovězí závitky se slaninou, cibulí a okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky se slaninou, cibulí a okurkou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48869 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 122,0mg |
Draslík | 193,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 663,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Okurky nakládané, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí závitky se slaninou, cibulí a okurkou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu a okurky nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na dílky. |
2 | Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Potom je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí a na ni dáme slaninu, okurky a cibuli. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití. |
3 | V pánvi rozehřejeme tuk a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a okurky a vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme horkou vodu, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme hořčici a přilijeme trochu nálevu z okurek a přikryté pokličkou nejméně 1 hodinu vaříme. |
4 | Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla. |
5 | Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme. |
6 | Závitky vložíme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme. Vhodnou přílohou je bramborová kaše. |