Jednoduchý recept

Hovězí závitky se slaninou, cibulí a okurkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48869

Ingredience

150 g Anglická slanina
1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
2 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 ks Okurky nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 770kJ
3% Sacharidy 12 g
33% Tuky 25 g
228% Sodík 5 g
68% Bílkoviny 39 g

Hovězí závitky se slaninou, cibulí a okurkou postup přípravy receptu:

1

Slaninu a okurky nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na dílky.

2

Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Potom je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí a na ni dáme slaninu, okurky a cibuli. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití.

3

V pánvi rozehřejeme tuk a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a okurky a vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme horkou vodu, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme hořčici a přilijeme trochu nálevu z okurek a přikryté pokličkou nejméně 1 hodinu vaříme.

4

Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla.

5

Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme.

6

Závitky vložíme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept