Jednoduchý recept

Jemné kávové řezy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48877

Ingredience

50 g Cukr moučkový
50 ml Káva Espresso
5 g Káva zrnková
200 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
50 g Poleva čokoládová
1 ks Vaječný žloutek slepičí
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 522kJ
19% Sacharidy 70 g
44% Tuky 33 g
1% Sodík 28 mg
15% Bílkoviny 8 g

Jemné kávové řezy postup přípravy receptu:

1

Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme je do kávy a v hrnci na mírném ohni ji za stálého míchání necháme rozpustit.

2

Lžíci směsi kávy s čokoládou utřeme v míse s máslem, cukrem a žloutkem, pak přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme na 15 minut do chladničky.

3

Zbylou kávovou směs přikryjeme. Uleželé těsto rozválíme na 3 cm silný plát. Z něj pak vykrajujeme malé obdélníky.

4

Na plech dáme pečící papír, na něj naskládáme vykrájené obdélníky těsta a pečeme je přibližně 10 minut v troubě, předehřáté na 180°C. Upečené i s papírem stáhneme z plechu a necháme je vychladnout.

5

Kávu s čokoládou promícháme a vždy 2 obdélníky těsta směsí slepíme k sobě. Slepené skládáme těsně vedle sebe na pečící papír.

6

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a řezy jí podle své fantazie ozdobíme. Uprostřed každého uděláme z polevy větší kapku, do které přilepíme zrnko kávy.

7

Hotové řezy uložíme alespoň na 30 minut do chladna a teprve pak je servírujeme.

Poznámka

Místo obdélníků můžeme z těsta vykrajovat i jiné tvary - kolečka, čtverce, trojúhelníky... Pro zvýšení kávové chuti můžeme do směsi kávy a čokolády přidat i 1 lžíci kávového likéru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept