Jednoduchý recept

Mražený jahodový dezert

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48878

Ingredience

120 g Arašídy
20 ml Citronová šťáva
20 g Cukr moučkový
20 g Jahody zahradní
100 g Máslo arašídové
500 g Protlak jahodový
250 g Sirup cukrový
200 g Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 818kJ
9% Sacharidy 31 g
66% Tuky 50 g
9% Sodík 177 mg
36% Bílkoviny 20 g

Mražený jahodový dezert postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme cukrový sirup(glukózový) a povaříme. Jakmile začne tmavnout, přimícháme polovinu ořechů, promícháme a odstavíme. Nalijeme do nádoby s nepřilnavým povrchem a necháme ztuhnout. Vychadlou hmotu rozmixujeme, plech vymažeme tukem, rovnoměrně posypeme oříškovou hmotou, vložíme do rozpálené trouby a pečeme 5 minut, posypeme zbytkem ořechů a pečeme ještě 1-2 minuty. Z hmoty tvořítkem vykrojíme kolečka a necháme vychladnout.

2

Do mísy nalijeme víno, citronovou šťávu, přidáme jahodový protlak, promícháme a celou misku dáme na mrazák.

3

Do kovové misky rozklepneme vejce, přidáme žloutek, cukr, misku vložíme do horké vody a vejce s cukrem metlou vyšleháme do pěny. Přimícháme změklé arašídové máslo, opatrně vmícháme ušlehanou smetanu a dáme také do mrazáku.

4

Když obě směsi ztuhnou, na dezertní talířky položíme po jednom kolečku oříškové hmoty a stejným tvořítkem, kterým jsme vykrajovali kolečka, vykrojíme ze smetanové hmoty válečky, položíme je na oříšková kolečka, přiklopíme druhým oříškovým kolečkem a navrch vytvoříme kopeček z jahodové hmoty, ozdobíme půlkou čerstvé jahody a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept