Rychlá polévka se zeleninou, slaninou a těstovinami

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Parmezán jemně nastrouháme.
  • 2
    V širokém hrnci na 1 lžíci oleje osmažíme slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přilijeme zeleninový vývar, přisypeme zeleninovou směs a těstoviny. Vývar přivedeme rychle k varu a s odklopenou pokličkou vaříme 10 minut na středním ohni. Během vaření občas zamícháme.
  • 3
    Ke konci vaření přimícháme rajčatový protlak, polévku dochutíme pepřem a solí a necháme ještě krátce přejít prudkým varem.
  • 4
    Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.