Rychlá polévka se zeleninou, slaninou a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá polévka se zeleninou, slaninou a těstovinami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48881 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
100 g | Těstoviny konzumní |
0,5 l | Vývar zeleninový |
500 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 14,2mg |
Draslík | 240,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny konzumní, Vývar zeleninový, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rychlá polévka se zeleninou, slaninou a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Parmezán jemně nastrouháme. |
2 | V širokém hrnci na 1 lžíci oleje osmažíme slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přilijeme zeleninový vývar, přisypeme zeleninovou směs a těstoviny. Vývar přivedeme rychle k varu a s odklopenou pokličkou vaříme 10 minut na středním ohni. Během vaření občas zamícháme. |
3 | Ke konci vaření přimícháme rajčatový protlak, polévku dochutíme pepřem a solí a necháme ještě krátce přejít prudkým varem. |
4 | Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem. |