Jednoduchý recept

Kuře pečené na portském víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48905

Ingredience

8 plátek Anglická slanina
4 ks Kuřecí stehna
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Nové koření mleté
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 dl Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 186kJ
2% Sacharidy 6 g
45% Tuky 33 g
19% Sodík 370 mg
65% Bílkoviny 37 g

Kuře pečené na portském víně postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Každé stehno pak ještě obalíme dvěma plátky slaniny, které připevníme párátky.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a stehna na něm opečeme z obou stran. Do pánve přilijeme portské víno a pomerančovou šťávu, přidáme nové koření, podle chuti pepř a sůl, vše promícháme a pod pokličkou na mírném ohni 30 až 40 minut dusíme. Během dušení stehna přeléváme výpekem, v případě potřeby přilijeme portské víno.

3

Vhodnou přílohu jsou vařené brambory nebo kdoule.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept