Kuře pečené na portském víně

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
145 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Každé stehno pak ještě obalíme dvěma plátky slaniny, které připevníme párátky.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a stehna na něm opečeme z obou stran. Do pánve přilijeme portské víno a pomerančovou šťávu, přidáme nové koření, podle chuti pepř a sůl, vše promícháme a pod pokličkou na mírném ohni 30 až 40 minut dusíme. Během dušení stehna přeléváme výpekem, v případě potřeby přilijeme portské víno.
  • 3
    Vhodnou přílohu jsou vařené brambory nebo kdoule.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.