Sýrová polévka se špagetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová polévka se špagetami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48924 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1200 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel kudrnka |
40 g | Šalotka |
30 g | Špagety, Makarony vařené |
8 g | Sůl |
60 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 288,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Pažitka, Šalotka, Špagety, Makarony vařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová polévka se špagetami postup přípravy receptu:
1 | Sýr Eidam nastrouháme, očištěnou šalotku nakrájíme nadrobno, pažitku s petrželkou posekáme najemno, vařené špagety nakrájíme na kratší kousky. V hrnci roztavíme máslo, přisypeme šalotku, necháme zesklovatět, přidáme mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme hovězím vývarem (může být i z kostky) a 20 minut povaříme, aby se mouka dostatečně rozvařila. Do polévky přidáme nakrájené špagety, strouhaný sýr, ochutíme solí, pepřem a dovaříme. |
2 | Polévku rozlijeme do polévkových misek a posypeme směsí pažitky a petrželky. |