Recept

Nakládáná zelenina v koření

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 48926

Ingredience

500 g Bílá cibulka
150 g Cukr krupice
40 g Hořčice
30 g Kurkuma
300 g Květák
40 g Maizena - kukuřičný škrob
5 dl Ocet jablečný
50 g Sůl
1 l Voda pitná
30 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 90 kcal
Kilojoule 377kJ
5% Sacharidy 20 g
1% Tuky 1 g
65% Sodík 1 g
2% Bílkoviny 1 g

Nakládáná zelenina v koření postup přípravy receptu:

1

V míse v části vody rozpustíme sůl, přidáme malé cibulky, na nejmenší růžičky rozebraný květák, zatížíme talířem a necháme přes noc uležet.

2

Následující den zeleninu několikrát propláchneme a necháme okapat. V hrnci svaříme cukr a ocet asi 15 minut, objem tekutiny se zmenší na polovinu. Vlijeme čtvrt litru vody a znovu přivedeme k varu. V misce smícháme maizenu, hořčici, zázvor a kurkumu, přidáme podle potřeby svařený ocet a umícháme do hladké pasty. Tu meltou všleháme do zbylého octového vývaru a povaříme do zhoustnutí. Do vývaru dáme zeleninu a vaříme 3 minuty na mírném ohni, ještě horké opatrně přelijeme do zavařovacích sklenic a pečlivě utáhneme uzávěr a sklenice položíme víčkem dolů. V temnu a chladnu naložená zelenina vydrží přes měsíc.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept