Jednoduchý recept

Sirup malinový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 48927

Ingredience

1 kg Cukr krystal
3 kg Maliny

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 454kJ
8% Sacharidy 27 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 1 g

Sirup malinový postup přípravy receptu:

1

Zralé maliny přebereme, očistíme a prolisujeme. Necháme stát, až se usadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Přivedeme k varu, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme, až se rozpustí. Přivedeme k varu a mezitím sebereme pěnu vytvořenou na povrchu.

2

Horký sirup rozdělíme do vyhřátých lahví a převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 10 minut od bodu varu. Recept je kalkulován na 1.5l malinové šťávy. Dle potřeby přizpůsobíme množství malin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept